Marimekko Servise

Räsymatto Servise fra Marimekko

Den finske designhuset Marimekko har mange flotte designer innen frokostservise. En av de mest ikoniske Marimekko servisene er serien Räsymatto, kjent for sine ujevne runde sorte dotter.

Ordet «Räsymatto» er finsk og kan oversettes til «Fillerye», der de runde dottene i designet er ment å representere knutene på de klassiske gulvteppene. I serviset fra Marimekko er disse knutene stort sett sorte, men om du leter i tekstilavdelingen til Marimekko vil du finne ulike stoff, dynetrekk og håndklær med Räymatto-knuter også i andre farger.

Marimekko

Frokosttallerkenene i Räsymatto Marimekko servise har en diameter på 20 cm. Tallerkenene i dette Marimekko serviset finnes i utgaver med store og små dotter. Dette Marimekko serviset har ingen middagstallerken, men du finner en dyp tallerken med diameter på 20 cm.

Videre i dette serviset fra Marimekko finner man et bredt utvalg av ulike kopper og krus. Serviseserien har også en egen tekanne med trehåndtak, skjærefjøl, skåler og mugger.

Man vil i Räsymatto serien fra Marimekko også finne matchende kjøkkenutstyr i tekstil. Dette omfatter grytevotter, grytekluter og kjøkkenforkle. Servisene fra Marimekko kan ofte matches på tvers av seriene.